Как да изберете правилните стикери за стена за вашето пространство

Първата стъпка в поставянето на стикери за стена е изборът на правилните стикери за вашето пространство. Когато избирате стикери, обърнете внимание на следното:

  • Размерът на пространството: Уверете се, че сте избрали стикери с правилния размер за пространството, което искате да украсите. Използвайте линийка, за да измерите размерите на пространството и след това изберете стикери, които са поне с този размер. Помислете за пространството и разстоянието между стикерите, когато избирате дизайн за домашен декор.
  • Формата на пространството: Не всички стикери ще паснат на всяко пространство, така че не забравяйте да изберете такива, които са подходящи за формата на зоната, която искате да декорирате. Например, ако имате кръгло огледало в банята си, изберете кръгъл стикер, който да съответства. Ако имате пространство със странна форма, помислете дали да не използвате стикер по поръчка.
  • Темата на пространството: Изберете стикери, които отговарят на темата или стила на стаята или стаята за игра на вашето дете. Например, ако стаята на вашето дете е декорирана в тема джунгла, изберете стикери с животни или дървета. Ако не сте сигурни каква тема да изберете, консултирайте се с професионален интериорен дизайнер.
  • Цветът на пространството: Изберете стикери, които да подхождат на цветовете на стаята или стаята за игра на вашето дете. Ако не сте сигурни какви цветове да изберете, помислете за неутрални като черно, бяло и сиво или ярки основни цветове като червено, синьо и жълто.

Подготовка на стената преди нанасяне на стикери

Преди да поставите стикери за стена в спалнята или стаята за игра на вашето дете, трябва да подготвите стената. Това включва почистване на височината на стената и премахване на прах или отломки. Ето седемте неща, които трябва и не трябва да правите при подготовката на стена за стикери:

ПРАВИЛАТА:

Трябва да се направи при нанасяне на стенен декор

1- Почистете повърхността на стената: Използвайте влажна кърпа или гъба, за да почистите стената. Ако използвате гъба, не забравяйте първо да я изцедите, за да не е прекалено мокра. Не искате вода да капе по стените на детето ви!
2- Отстранете праха или отломките: Използвайте прахосмукачка, за да отстраните праха или отломките от стената.
3- Изсушете стената: Оставете стената да изсъхне напълно, преди да поставите стикери. Ако стената ви е прясно боядисана, най-добре е да изчакате 3-4 седмици, преди да поставите стикери. Новата боя отделя летливи органични съединения (ЛОС), което кара стикерите да се лющят или образуват мехурчета.
4- Подгответе равна повърхност: Ако нанасяте стикери върху стена с текстура, използвайте ютия или сешоар, за да изгладите текстурата. Поставянето на стикери върху текстурирана повърхност може да доведе до въздушни мехурчета или бръчки.
5- Проверете времето: Не поставяйте стикери в дъждовни дни или дни с висока влажност. Лепилото върху стикерите е по-малко вероятно да залепне във влажни условия.
6- Оставете стикера на стайна температура: Оставете стикера на стайна температура за 24 часа, преди да го залепите на стената. Това ще му помогне да залепне по-добре след нанасяне. Стайната температура е 15-25 C или 60-80F.
7- Оставете подложката на стикера включена: Може да е изкушаващо да премахнете подложката на стикера веднага щом я получите, но недейте! Отстранете го само когато сте готови да поставите стикера. Преждевременното премахване на поддържащата хартия може да доведе до загуба на лепкавостта на лепилото.

НЕ ТРЯБВА:

Какво не трябва да правите, когато прилагате стенен декор
1- Не използвайте абразивни почистващи продукти за почистване на стената: Абразивните почистващи препарати включват подложки за почистване, стоманена вата и белина. Тези почистващи препарати могат да повредят повърхността на вашата стена и да затруднят залепването на стикерите.
2- Не използвайте разтворители, нефтени продукти или алкохол за почистване на стената: Тези химикали могат да повредят стикерите и да ги отлепят.
3- Не използвайте уред за почистване с пара: уредите за почистване с пара могат да причинят повреда на стената или тапета и не трябва да се използват.
4- Не поставяйте стикери върху мокра повърхност: Изчакайте стената да изсъхне напълно, преди да поставите стикери. Поставянето на стикери върху влажна повърхност може да доведе до отлепване на стикерите или отделяне от стената.
5- Не поставяйте стикери на пряка слънчева светлина: Слънчевата светлина може да направи лепилото върху стикерите по-малко ефективно и да доведе до избледняване на стикерите с времето.
6- Не поставяйте стикери над нагревател или вентилационен отвор: Стикерите, поставени над нагревател или вентилационен отвор, могат да се изкривят и да се отлепят или да паднат.
7- Не поставяйте стикери директно върху тапета. Тапетът може да се повреди от лепилото върху стикерите за стена. Вместо това отстранете всички тапети, преди да поставите стикери.