КОЛИЧКА (0)

Нямате артикули в количката.

Спортът и децата
как да спортува дете

Спортът и децата

Всеки човек трябва да бъде активен! Спортът е може би най-важната част от правилното развитие на всеко дете. Засилването на физическото и психическото развитие на децата със сигурност е най-важният принос от спорта за децата. Поради огромния си обхват спортът определено е едно от най-великите неща, които човек някога е създавал. Той разрушава всички бариери и ни помага да се чувстваме добре, както физически, така и психически.

Спортът при децата развиват физически умения, създават нови приятели, забавляват се, учат се да бъдат членове на екипа, научават за честна игра, подобряват самочувствието и т.н.

Какви ползи може да донесе спортът при децата?

Повечето родители искат да насърчат децата да спортуват, за да им помогнат да се чувстват ценени. Всяко дете може да има успех в един или друг спорт. Необходимо е обаче време родителите да намерят спорта подходящ за детето. Трябва да бъдате търпеливи при избора на спорт, тъй като това е процес, който ще се изплати в дългосрочен план.

Нищо в ежедневието на малчуганите няма да допринесе повече от спорта.

Ето някои предимства, които може да дойде от спортуването:

  • Характерът, моралът и принципите на децата се формират чрез феърплей. Освен това децата, които активно се занимават със спорт могат да бъдат добри модели за подражание на своите връстници от училище.
  • Спортуването им позволява да създават приятелства, които иначе не биха създали. Например приятелите, които професионалните спортисти създават на терена, остават непокътнати дори когато не спортуват и често продължават цял ​​живот.
  • Спортът събира хора от цял ​​свят, независимо от тяхната националност, религия, култура или цвят на кожата.
  • Работата в екип и ползите от социалното взаимодействие между децата се виждат най-добре в спорта. Децата научават, че са част от екип, който изисква еднакви усилия от всички членове. От изключително значение е да научим децата как се побеждава с класа, но и как да загуби достойно. Спорът дава точно това.
  • Децата гледат на състезанията  като на възможности да се поучат от своя успех и неуспех. Освен това загубата често мотивира децата да работят още по-усилено за следващия път.
  • Те се научават да уважават авторитета, правилата, колегите от екипа и опонентите.
  • Спортните преживявания помагат да се изгради положителна самооценка у децата.
  • В допълнение, участието в спорт може да бъде полезен начин за намаляване на стреса и повишаване на чувството за физическо и психическо благополучие, както и борба срещу детската престъпност, конфликти и агресивни изблици.

Спортът не е привилегия на заможните хора

Също така е важно да позволите на детето си да открива и изследва и други интересни неща освен спортове, така че да не се задушава при постоянно заяждане колко спорта е добър за тях. Нека сами да видят ценностите на спорта. В по-малко богатите части на света можете да видите деца да тичат за ръчно изработена топка по прашни улици или да се надпреварват по пътя от дома до училище и обратно. И за тях спортът е неизчерпаем източник на вдъхновение и щастие. Докато детето ви се занимава със спортни дейности, то е в света, където се опитва да бъде възможно най-добро. Всичките му сетива, двигателната система и интелектуалните възможности са ангажирани. Като спортува, детето ви не само ще стане по-силно физически, но и психически.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Click outside to hide the compare bar
Сравни
Любими 0
Отвори Любими Пазарувай още