КОЛИЧКА (0)

Нямате артикули в количката.

Как да изберем играчки за дете
Детски онлайн магазин SonneБез категорияКак да изберем играчки за дете
Детски играчки

Първият път, когато разгледате щанда за играчки, може да се изненадате колко по-скъпи са играчките днес, отколкото си спомняте. Играчките обаче не трябва да са скъпи. А при играчките разходите нямат нищо общо с качеството. Всички сме чували историята за родителите, които са купили на детето си скъпа играчка и всичко, което детето е искало да прави, е да играе с кутията.

Добрата играчка за едно дете не е непременно добра играчка за друго дете. Когато купувате детски играчки, трябва да вземете предвид личността, харесванията и нехаресванията на вашето дете. В тази статия ще отговорим на важни въпроси като:

Безопасност на детски играчки

Всяка година стотици хиляди деца се нараняват, играйки с играчките, които техните приятели и семейство са купили за тях. Въпреки че има стандарти на производителя, играчките на вашето дете трябва да бъдат допълнително инспектирани от вас за безопасност.

Подходящи за възрастта играчки

Ако дадена играчка е извън нивото на развитие на вашето дете, детето бързо ще стане разочаровано и претоварено. Ако детската играчка е твърде далеч под нивото на развитие на вашето дете, то ще се отегчи и ще загуби интерес. Правилната играчка също може да помогне на въображението и творчеството на вашето дете да растат и да разцъфтят.

След като сте запознати с проблемите, свързани с безопасността на играчките, можете да намерите добри играчки в местните магазини, или най-удобния за вас онлайн магазин за детски играчки . Някои родители дори създават неформални форуми с играчки или системи за обмен да такива. Виждали сме такива за дървени играчки. Що се отнася до новите играчки, много безопасни, добри играчки се предлагат в широк диапазон от цени и няма смисъл да инвестирате много пари в играчка, която е подходяща само за кратко време.

Всяка година повече от 150 000 деца получават наранявания от играчки, които ги режат, пробиват, изгарят, шокират или задушават. Много пъти причината е липса на надзор, злоупотреба с играчката или използване на играчка, която не е подходяща за възрастта.

Въпреки че има задължителни стандарти за безопасност на играчките, те не са гаранция за безопасност, тъй като тестването за безопасност се извършва само на случаен принцип или след като децата претърпят наранявания от конкретна играчка. Така че вие, потребителят, трябва да направите свое собствено тестване, преди да закупите играчка за дете.

Преди да купите играчка, помислете за следните аспекти на нейната конструкция:

 • Здрава конструкция: Опитайте се да издърпате очи, копчета, части, парчета и орнаменти, за да сте сигурни, че малкото дете не може да ги издърпа и да се задави с тях. Добра идея са дървените влакчета в този смисъл.
 • Чупливост: Уверете се, че играчката няма да се счупи, ако бъде изпусната или хвърлена върху твърда повърхност от височината на детето. Играчките на Playmobil и Lego не случайно са победители за издръжливи детски играчки
 • Бои: Новите играчки трябва да бъдат боядисани с нетоксични бои, но антикварните предмети или подаръците за ръце може да не са покрити с безопасна боя. Много важно!
 • Плат и пълнеж: Те трябва да са устойчиви на пламък. Плюшените играчки са добра идея.
 • Остри или заострени ръбове: Прокарайте пръстите си по метални или пластмасови парчета, за да видите дали те режат или надраскват. Напипайте всички остри ръбове върху формовани пластмаси. При дървените играчки се уверете, че ръбовете не се нацепват. Уверете се, че няма точки или задвижващи предмети, които могат да причинят наранявания на очите или пробиване. Всички магнитни дъски в нашия сайт са лично тествани по този показател.
 • Стабилност на седящите играчки: Поставете тези големи играчки на пода и се опитайте да ги бутнете. Те трябва да са с широка основа за стабилност. Особено, ако сте закупили балансиращо колело например.
 • Неелектрически: Избягвайте електрически играчки за малки деца, тъй като те могат да се опитат да изядат батерии или да се наранят, докато се опитват да включат или изключат играчката. Играчките, които имат нагревателни елементи, не са безопасни за деца под осем години.
 • Хардуер: Уверете се, че хардуерът не е груб и няма ножично действие, което може да прищипе.
 • Шум: Активирайте играчки, които издават шум, и се уверете, че няма да увредят слуха, ако бебетата ги държат близо до ушите си. Избягвайте всяка играчка, която излъчва непрекъснат, силен чист тон; такъв шум може да увреди ушите. Научете детето си да държи всички играчки, които издават шум, далеч от ушите си. Пистолетите играчки (които много родители избягват по общ принцип) могат да причинят увреждане на ушите, дори когато се използват правилно.
 • Части: Уверете се, че играчката няма достатъчно малки части, които дете да погълне. Уверете се, че всички движещи се части са здраво затворени.
 • Опасности от удушаване: Въжетата или струните на играчките не трябва да са по-дълги от 30 см., а примките не трябва да са достатъчно големи, за да се поберат около врата на детето.

Когато избирате оборудване за игра на открито, закупете оборудване, подходящо за възрастта и размера на вашето дете. Не трябва да има груби ръбове или открит хардуер. Уверете се, че тези играчки са сглобени правилно, съгласно инструкциите на производителя. За игри на открито е добра идея детските пързалки, батути, пясъчници, дори и дървените площадки Fungo.

Поставете люлки на поне на два метра от стени, дървета и други препятствия и ги поставете на меки повърхности, а не на бетон. Напълнете пясъчниците със свеж, чист пясък и ги покрийте, когато не се използват. Пясъчниците не се препоръчват за деца в етап на развитие „да вкусим всичко“. От съображения за хигиена, дръжте домашните любимци далеч от пясъчника.

Най-общо казано, добрата играчка трябва да предизвика детето на неговото ниво на развитие. Ако е твърде сложно, това разочарова детето; ако е твърде просто, отегчава детето. Затова е важно да спазвате възрастовите диапазони на опаковките.

Добрата играчка изисква детето активно да играе с нея. Ако играчката „безлика“, тя няма да заинтересува детето много дълго.

Бебета: Раждане до 1 година

Основната грижа за безопасността през този период е задавянето и задушаването.

Уверете се, че пълнените играчки са незапалими, нетоксични и могат да се мият. Най-добри са пълнените животни, които са от едно парче; всички крайници трябва да бъдат здраво закрепени. Елементите трябва да бъдат боядисани или бродирани, а играчката не трябва да има украшения, като стъклени очи или мустаци, децата могат да изтеглят и поглъщат. Малките, леки играчки са по-лесни за държане и гушкане от бебета.

Дрънкалките и пръстените за зъби трябва да са нечупливи и да се мият, да нямат разхлабени части и да имат заоблени стъбла. Никоя част от дрънкалката не трябва да е достатъчно малка, за да се побере в устата на бебето. За да тествате това, начертайте овал с размери 1 3/8 инча x 2 инча върху лист хартия и го изрежете. Ако дрънкалката или която и да е част от нея може да премине през дупката на дълбочина от 1 3/16 инча или повече, дрънкалката може да задуши детето ви. Можете да закупите дрънкалки в различни форми, размери и цветове. Уверете се, че размерът и теглото са съвместими със способността на детето ви да го хване с една ръка.

Малки деца: от 12 до 18 месеца

В този момент бебетата могат да стоят и да седят, но все още не могат да ходят сами. Те се радват на движещи се предмети, като играчки за натискане и дърпане, които издават звуци, играчки, които се отварят и затварят и включват завъртане на копчета и циферблати, и игри с надникване.

На тази възраст децата се радват на блокове, но не забравяйте да вземете големи блокове, които нямат остри ъгли. Само няколко блока ще бъдат достатъчни; твърде много объркват бебето. Идеални са блоковете, покрити с мека тъкан и леки, пълни с пяна винилови блокове.

Малки деца: от 18 до 24 месеца

Децата на тази възраст говорят и се интересуват да научат за размера и разположението.

Големи блокове в различни форми интересуват децата на тази възраст. Започнете с малък комплект и преминете към голям комплект, докато се развива интересът на детето. Избягвайте блокове с остри ръбове. Блокчетата, които идват в кутии, са най-лесни за дете за прибиране, когато играта приключи. Блоковете са добра инвестиция; те задържат интереса на децата за дълго време. Обикновено са подходящи за възраст от 18 месеца до 8 години.

Играчките за екшън, като например буксир-дърпай автобус със сменяеми хора, са много популярни сред децата на тази възраст, както и комплектите с влакчета с подвижни аксесоари. Уверете се, че всички части са защитени от поглъщане.

Играчките за езда се предлагат в два вида: тези, които детето движи, като бута с крака, и тези с педали. Последните са по-трудни за използване от деца. Всички играчки за езда трябва да са стабилни и лесни за монтиране. Обикновено са подходящи за деца на възраст от 18 до 36 месеца. Винаги наблюдавайте дете, използващо играчка за езда на открито, особено близо до тротоари или улици.

Малки деца: от 2 до 3 години

В този момент децата са по-креативни. Те използват измислица и фантазия в играта си. Обхватът на вниманието им е по-дълъг. Те се наслаждават на дейности като възрастни, а реалистичните играчки стимулират часове на творческа игра. Тази възрастова група се радва на играчки, които изискват движение, както и такива, които включват сръчност.

Говорещите играчки и кукли са много привлекателни. Уверете се, че куклите изричат ясно изразите си и пръстенът за изтегляне е здраво закрепен.

Камионите са добри играчки за закрито и на открито, особено за пясъчника. Камионите, които имат движещи се части, са особено привлекателни, но се уверете, че няма остри ръбове и металът е устойчив на ръжда. Изберете камиони, които са стабилни и маневрени с надеждно закрепени колела.

Популярни са влакове с бутане или навиване. Вашето дете трябва да може лесно да постави влака върху релсите му, въпреки че обикновено възрастен трябва да сглоби релсите. Уверете се, че механизмите за навиване са лесни за използване и избягвайте играчки с остри ръбове.

Проверете за издръжливост на кухни за играчки и реалистични играчки за инструменти. Уверете се, че тези играчки са управляеми за вашето дете, или те няма да поддържат интерес. Също така се уверете, че големите предмети са стабилни и няма да паднат върху детето ви по време на игра. Пейки за инструменти трябва да осигуряват разнообразни дейности, без да са претоварващи. Пъзелите могат да бъдат отлична покупка. Те засилват координацията между ръцете и очите, уменията за съвпадение и разпознаването на формите и поддържат интереса, ако съответстват на нивото на умения на вашето дете. Предлагат се пъзели, подходящи за всички възрасти. Парчетата не трябва да са толкова малки, че да подтикнат детето ви да ги пусне в устата си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Click outside to hide the comparison bar
Compare